2013.07.22. 18:50 NikiSzabo

Gyümölcsfröccs

Címkék: gyümölcs bor ital fröccs

Bár a fröccsnek számtalan válfaja létezik a legismertebb házmestertől a hosszúlépésig vagy éppenséggel málna vagy bodzaszörppel megspékelve, most jöjjön egy kicsit ugyan macerásabb, de annál finomabb változat.

Ezt a posztot elsősorban azoknak ajánlom, akik inkább az édesebb alkoholos italokat részesítik előnyben, de mégsem vágynak egy tömény koktélra a kánikulában.

A fröccs egy igazi nyár esti kuriózum, szinte kivétel nélkül mindenki szívesen fogyasztja kedvenc borát szódával felöntve egy baráti beszélgetés mellett. A most következő változat is egy ilyen baráti összejövetelre készült és mondanom sem kell, hogy a házigazda osztatlan sikert aratott nem csak a női nem, de még a férfiak körében is.

Hozzávalók:

  • 50 dkg gyümölcs vegyesen, ízlés szerint (narancs, alma, citrom, grapefruit, szőlő, málna, eper)
  • 1 üveg rozé (7,5 dl)
  • 5 dl szóda
  • 1 nagy citrom leve

Szervírozáshoz:

  • jégkocka
  • gyümölcsök

Elkészítés:

Az összeválogatott gyümölcsöket feldaraboljuk, egy kancsóba tesszük és felöntjük az üveg rozéval, majd hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Kb. 3-4 óra elteltével leszűrjük a bort, visszatöltjük a kancsóba, hozzáadjuk a citrom levét és felöntjük szódával. Szervírozásig hűtőben tároljuk.

A szervírozáshoz egy nagyobb borospohárba pár db jégkockát és pár szelet gyümölcsöt teszünk, erre töltjük rá a fröccsöt. 

Tipp: aki kedveli a kesernyés ízeket, használhat több grapefruitot és egy kevés Aperol hozzáadásával máris kész az Aperol Spritz egy lightosabb változata!

Kellemesen édeskés, üdén pezsgő és hűsítően friss ital forró nyári estékre!

froccs2.JPG

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izbalhe.blog.hu/api/trackback/id/tr165419018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása