2013.02.18. 20:15 NikiSzabo

Wok zöldséges csirke

Címkék: wok ázsiai konyha

Általában még a rohanó hétköznapokon is szeretek összedobni valami gyorsat, de finomat és ha lehet, akkor kímélőt. A mai ebédemre tökéletesen ráillenek ezek a jellemzők.

Receptnek ugyan túlzás lenne nevezni a mostani bejegyzésemet, de ha valaki tanácstalan, hogy mit is lehet elkészíteni bevásárlással együtt 30 perc alatt, annak egy remek tipp lehet ez az étel.

Mivel szeretem a fűszeres ételeket és a hétvégi házias ízek után változatosságra vágytam, rögtön az ázsiai konyha jutott eszembe. Köztudott, hogy ezek a keleti ételek rengeteg zöldséggel készülnek és bár én is a friss alapanyagok híve vagyok, a korlátozott beszerzési lehetőségek és sokszor az időhiány miatt is, semmi kivetnivalót nem találok a fagyasztott zöldségkeverékek használatában, ami a mostani étel alapját is képezi.

Hozzávalók (4-5 adaghoz):

  • 800 g fagyasztott wok zöldségkeverék
  • 500 g csirkemell
  • wok fűszerkeverék
  • 1 doboz natúr joghurt

Elkészítés:

Felkockázzuk a csirkemellet és a wok fűszerkeverékkel befűszerezzük. Pár percig állni hagyjuk, majd nagyon pici olivaolajon megpirítjuk a húst. Hozzáadjuk a fagyasztott zöldségeket, a natúr joghurtot és ha nem elég fűszeres még egy kicsit a fűszerkeverékből. Összeforgatjuk az egészet, kb. 8 percig még pirítjuk és már tálalhatjuk is.

Szerintem egy nagyobb adag így magában is megállja a helyét főételként, de ha valami kiadósabbra vágynánk, akkor  rizzsel is fogyaszthatjuk.

wok.JPG

És még néhány tipp:

Wok zöldségkeverékek közül én a Bonduelle Indonesia-t szeretem a legjobban, leginkább mert ebben van isteni finom, roppanós vízi gesztenye is! :)

Fűszerként pedig a Kotányi Ázsia Shanghai Wok keveréke vált be nálam legjobban. Egyre több helyen kaphatóak a HA (Házi Arany) fűszerek is, nem rég jelent meg a wok változat, ezt azonban nem ajánlom kipróbálásra, ugyanis inkább hasonlít az íze mézes kalácsra, mint bármilyen keleties ízvilágra.

fuszer.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izbalhe.blog.hu/api/trackback/id/tr885087488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása