Általában még a rohanó hétköznapokon is szeretek összedobni valami gyorsat, de finomat és ha lehet, akkor kímélőt. A mai ebédemre tökéletesen ráillenek ezek a jellemzők.
Receptnek ugyan túlzás lenne nevezni a mostani bejegyzésemet, de ha valaki tanácstalan, hogy mit is lehet elkészíteni bevásárlással együtt 30 perc alatt, annak egy remek tipp lehet ez az étel.
Mivel szeretem a fűszeres ételeket és a hétvégi házias ízek után változatosságra vágytam, rögtön az ázsiai konyha jutott eszembe. Köztudott, hogy ezek a keleti ételek rengeteg zöldséggel készülnek és bár én is a friss alapanyagok híve vagyok, a korlátozott beszerzési lehetőségek és sokszor az időhiány miatt is, semmi kivetnivalót nem találok a fagyasztott zöldségkeverékek használatában, ami a mostani étel alapját is képezi.
Hozzávalók (4-5 adaghoz):
- 800 g fagyasztott wok zöldségkeverék
- 500 g csirkemell
- wok fűszerkeverék
- 1 doboz natúr joghurt
Elkészítés:
Felkockázzuk a csirkemellet és a wok fűszerkeverékkel befűszerezzük. Pár percig állni hagyjuk, majd nagyon pici olivaolajon megpirítjuk a húst. Hozzáadjuk a fagyasztott zöldségeket, a natúr joghurtot és ha nem elég fűszeres még egy kicsit a fűszerkeverékből. Összeforgatjuk az egészet, kb. 8 percig még pirítjuk és már tálalhatjuk is.
Szerintem egy nagyobb adag így magában is megállja a helyét főételként, de ha valami kiadósabbra vágynánk, akkor rizzsel is fogyaszthatjuk.
És még néhány tipp:
Wok zöldségkeverékek közül én a Bonduelle Indonesia-t szeretem a legjobban, leginkább mert ebben van isteni finom, roppanós vízi gesztenye is! :)
Fűszerként pedig a Kotányi Ázsia Shanghai Wok keveréke vált be nálam legjobban. Egyre több helyen kaphatóak a HA (Házi Arany) fűszerek is, nem rég jelent meg a wok változat, ezt azonban nem ajánlom kipróbálásra, ugyanis inkább hasonlít az íze mézes kalácsra, mint bármilyen keleties ízvilágra.