2013.02.27. 21:45 NikiSzabo

Paradicsomos-mozzarellás csirke

Címkék: paradicsom főétel csirkemell mozzarella kímélő

Egyszerű, de nagyszerű! Egy teljesen hétköznapi étel olaszos ízekkel.

Paradicsom és mozzarella jöhet bármikor, bármilyen mennyiségben. Külön-külön is nagyon szeretem őket, de együtt meg pláne. Igaz, ilyenkor télen nehéz igazán jó ízű, nap érlelte paradicsomhoz jutni, de a fűszerek, a paradicsomszósz, a sült paradicsom és az olvadt mozzarella ízkombinációja még így is egy ínycsiklandó fogás.

Hozzávalók (4-5 adaghoz):

  • 50 dkg csirkemell
  • 80 g sűrített paradicsom
  • negyed fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • provence-i fűszerkeverék
  • 10 dkg g sós lében eltett mozzarella
  • 15 dkg reszelhető mozzarella sajt
  • 3-4 fej paradicsom
  • olívaolaj

 

Elkészítés:

A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, olívaolajjal megkenjük, sózzuk és a fűszerkeverékkel enyhén bedörzsöljük (ha a fűszerkeverék tartalmaz sót, akkor a sót természetesen elhagyhatjuk), majd állni hagyjuk. A fűszerezéssel csak óvatosan bánjunk, nem kell túlzásba vinni, mivel a paradicsomszósz is fűszeres lesz. Ha tehetjük, akkor a fűszerezéshez használjunk legalább egy friss fűszernövényt is, például kakukkfű, oregánó, rozmaring vagy bazsalikom.

A paradicsomszószhoz felkockázzuk a hagymát, fokhagymát és olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, egy kis provence-i fűszerkeveréket, sózzuk, majd összeforraljuk.

A csirkemell szeletek mindkét oldalát 1-1 perc alatt elősütjük, majd olívaolajjal kikent tepsibe fektetjük őket.

photo_1.JPG

Felszeleteljük a paradicsomot, a tasakos mozzarellát és lereszeljük a másikféle mozzarellát is.

photo (1)_1.JPG

Az elősütött csirkemell szeleteket megkenjük a paradicsomszósszal, ráfektetjük a paradicsom és mozzarella szeleteket, majd megszórjuk a reszelt sajttal.

photo (2).JPG

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul. Ha nehezen pirulna a mozzarella, akkor állítsuk grillezés módra a sütőt.

Rizzsel, friss salátával tálaljuk.

photo (3)_1.JPG

Tipp:

Szerintem ez egy nagyon finom és gyors paradicsomszósz, így nagyobb mennyiségben elkészítve paradicsomos alapú tésztákhoz is bátran használhatjuk. Darált hússal, zöldségekkel vagy egyszerűen csak önmagában, sajttal megszórva.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izbalhe.blog.hu/api/trackback/id/tr885107512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása