Egyszerű, de nagyszerű! Egy teljesen hétköznapi étel olaszos ízekkel.
Paradicsom és mozzarella jöhet bármikor, bármilyen mennyiségben. Külön-külön is nagyon szeretem őket, de együtt meg pláne. Igaz, ilyenkor télen nehéz igazán jó ízű, nap érlelte paradicsomhoz jutni, de a fűszerek, a paradicsomszósz, a sült paradicsom és az olvadt mozzarella ízkombinációja még így is egy ínycsiklandó fogás.
Hozzávalók (4-5 adaghoz):
- 50 dkg csirkemell
- 80 g sűrített paradicsom
- negyed fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- provence-i fűszerkeverék
- 10 dkg g sós lében eltett mozzarella
- 15 dkg reszelhető mozzarella sajt
- 3-4 fej paradicsom
- olívaolaj
- só
Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, olívaolajjal megkenjük, sózzuk és a fűszerkeverékkel enyhén bedörzsöljük (ha a fűszerkeverék tartalmaz sót, akkor a sót természetesen elhagyhatjuk), majd állni hagyjuk. A fűszerezéssel csak óvatosan bánjunk, nem kell túlzásba vinni, mivel a paradicsomszósz is fűszeres lesz. Ha tehetjük, akkor a fűszerezéshez használjunk legalább egy friss fűszernövényt is, például kakukkfű, oregánó, rozmaring vagy bazsalikom.
A paradicsomszószhoz felkockázzuk a hagymát, fokhagymát és olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, egy kis provence-i fűszerkeveréket, sózzuk, majd összeforraljuk.
A csirkemell szeletek mindkét oldalát 1-1 perc alatt elősütjük, majd olívaolajjal kikent tepsibe fektetjük őket.
Felszeleteljük a paradicsomot, a tasakos mozzarellát és lereszeljük a másikféle mozzarellát is.
Az elősütött csirkemell szeleteket megkenjük a paradicsomszósszal, ráfektetjük a paradicsom és mozzarella szeleteket, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul. Ha nehezen pirulna a mozzarella, akkor állítsuk grillezés módra a sütőt.
Rizzsel, friss salátával tálaljuk.
Tipp:
Szerintem ez egy nagyon finom és gyors paradicsomszósz, így nagyobb mennyiségben elkészítve paradicsomos alapú tésztákhoz is bátran használhatjuk. Darált hússal, zöldségekkel vagy egyszerűen csak önmagában, sajttal megszórva.