2013.03.07. 19:09 NikiSzabo

Málnás túróhab

Címkék: túró málna desszert

Valami gyors, de könnyű édességre vágytam és mivel bevásárolni nem volt már kedvem, így a hűtő tartalmából kellett gazdálkodnom.

Lisztes, agyon cukrozott sütemény most szóba sem jöhetett, viszont volt egy doboz túróm otthon és a fagyasztóban málna. A túró plusz gyümölcs egyébként is egy tökéletes kombináció szerintem, de hogy még könnyedebb legyen, gondoltam legyen most egy habos verzió.

Így született meg ez az üdítően friss pohárdesszert, nálam most cukor helyett édesítővel!

Hozzávalók (4 főre):

  • 250 g túró
  • 3 tojás 
  • 1 ek. tejföl
  • 5 ek. Canderel édesítőpor vagy porcukor
  • fél citrom héja és leve
  • 400 g fagyasztott vagy friss málna

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, viszont arra figyeljünk, hogy a sárgájából csak egyet fogunk felhasználni.

Egy tojássárgáját kikeverünk 3 ek. porcukorral vagy Canderel édesítőporral, majd hozzáadjuk az 1 ek. tejfölt, a túrót és jól elkeverjük. A legjobb, ha krémesebb állagú túrót választunk, sokkal könnyebb vele dolgozni. Én Landmilch krém tehéntúrót használtam.

Belereszeljük fél citrom héját, hozzáadjuk a citrom levét is, majd elkeverjük a túrós masszával.

photo (6)_1.JPG

Három tojásfehérjét kemény habbá verünk. Ha már kezd habosodni hozzáadjuk a maradék 2 ek. porcukrot vagy Canderel édesítőport.

photo (7).JPG

A túrós masszába beleforgatjuk a kemény habot. Óvatosan, nagy mozdulatokkal dolgozzunk, hogy ne törjön össze a hab.

Egy pohár vagy tál aljára néhány szem málnát teszünk, majd erre kanalazzuk a túróhabot. A rétegezést tovább folytatjuk, míg meg nem telik a poharunk. A tetejét málnaszemmel és citromhéjjal díszítjük.

Mivel kb. 10 perc alatt elkészül, ha tehetjük készítsük frissen és tálaljuk azonnal, mivel pár óra alatt a hab veszít a tartásából, kicsit összeesik.

Természetesen használhatunk más gyümölcsöt is, barackkal, eperrel vagy ezeket vegyesen rétegezve is isteni lehet.

photo (4)_3.JPG

Tipp:

CSAK CSAJOKNAK! :)

A megmaradt tojássárgáját én hajpakolásnak szoktam felhasználni! :D

Tudom, kicsit bizarul hangzik, de csodákat művel a rakoncátlan, töredezett, fénytelen tincsekkel! Már egy alkalom után észrevehető a javulás, nagyon szép fényes, látszatra erős lesz a haj, de a tartós eredményhez kúra szerűen ajánlott használni, legalább kéthetente, de inkább heti egyszer.

Hozzávalók hátközépig érő hajhoz:

  • 2 tojássárgája (fehérjét semmiképp ne tegyük bele, nagyon ragadós lesz tőle a haj)
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. ricinusolaj (gyógyszertárban kapható, pár száz ft)
  • pár csepp illóolaj (illatosítás végett, én levendulát használok)
  • 1-2 ek. balzsam/hajpakolás, hogy krémesebb állagú legyen

A hozzávalókat jól keverjük össze és vigyük fel a száraz haj teljes hosszára, különösen figyelve a hajvégekre. Hajfestő ecsettel a legegyszerűbb a felvitele. Legalább két órát hagyjuk rajta a hajunkon, de akár egy teljes éjszakát is fent maradhat.

Az olajok miatt érdemes kétszer samponozni lemosáskor a hajat, akkor biztos nem marad zsíros érzés hajszárítás után.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izbalhe.blog.hu/api/trackback/id/tr995121710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása