2013.02.15. 17:39 NikiSzabo

Hogyan pucoljunk főtt tojást!

Címkék: főtt tojás tojás pucolás

Elolvasva a bejegyzés címét, biztos sokakban felvetődik a kérdés, hogy ki ne tudna tojást pucolni, ehhez aztán végképp nem kell nagy tudomány. Ezzel maximálisan egyet is értek, azonban nem mindegy, hogy mennyi időnket veszi igénybe egy nagyobb mennyiségű főtt tojás megpucolása és milyen is lesz a végeredmény.

A végeredmény, értem ezalatt a külalakot, sok esetben elhanyagolható, hiszen egy tojáskrémhez aztán tényleg mindegy, hogy összetört-e vagy sem a megpucolt tojás fehérjéje, a végén úgyis csak egy nagy massza lesz az egész. De mi a helyzet a kaszinótojással?

Miközben kedvenc majonézes aszpikosomat készítettem és éppen a tojások pucolásánál jártam, eszembe jutott, hogy régen mennyire nem szerettem ezzel bíbelődni és akármennyire is imádom a főtt tojást, a pucolás elkerülése érdekében általában napoltam a projektet.

Ma persze ez már egészen másképp van, de ehhez az kellett, hogy én is megismerjem a titkot és rájöjjek a trükkre. Lehet, hogy csak hozzám nem jutott el jó sokáig ez az információ és sokak számára nem árulok el a következőkben sok újdonságot, de azért bízok benne, hogy néhány tojáspucoló :) ember életét sikerül megkönnyítenem!

És akkor jöjjön az a bizonyos!

Nagy ördöngősségre senki ne számítson, a titok csupán annyiben rejlik, hogy miután a tojások szépen megfőttek, azonnal kezdjük el őket pucolni, mégpedig úgy, hogy az éppen soron következő tojást a forró vízből kivéve tartsuk pár másodpercig jéghideg víz alá. Fontos, hogy ne az összes tojást hűtsük le azonnal, hanem csak azt az egyet, amit pucolni készülünk. Ha már lehűlt annyira a tojás, hogy pucolható, akkor ha minden igaz, kocogtatás után nagyjából két félben le is tudjuk venni a héját és megspóroltuk, hogy négyzetmiliméterenként szedegessük a tojáshéjat a főtt tojásról! :) És természetesen gyönyörű szép, hibátlan külsejű kaszinótojás alapokat kapunk. 

Éljen a főtt tojás! :)

Bizonyíték képpen pedig álljon itt két kép!

photo (3).JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://izbalhe.blog.hu/api/trackback/id/tr665082361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása